Sverige – ”Ett land att besöka o så skapas flera jobb i turistnäringen” -kommentar av SOU turismutredning Granhed o Hellman

Kommentar till Näringsdep SOU turismutredning

Hej

Undertecknad har tillsammans med Göran Granhed analyserat näringsdepartementets SOU utredning av Berit Bohlin ” Ett land att besöka och så skapas flera jobb i turistnäringen” – bif bil 1
Vi konstaterar att man skrivit en rapport på 400 sidor utan att fråga nyckelpersoner och företag i näringslivet om synpunkter och research om hur rese och besöksnäringen fungerar idag och i morgon. Det finns en massa remissorganisationer inom non profit som skall komma med input enl näringsdep, men vi saknar i rapporten och efterlyser en dialog med de stora aktörerna. (SAS, BRA, SJ, Strömma, SRF, Pandox,Rederierna, SIR, Betalkorten, Digitala och Sociala media bolagen ,Sponsor och eventföreningen mfl).

Vi tycker industrin är mycket större än det som beskrivs i rapporten och internationellt finns mycket analys och siffror som kan vara vägledande för hur man kan få rätt fokus på branschens framtid, vad jobben finns och vilken kompetens som efterfrågas. Digitaliseringen, distributionen,cirkulära ekonomin och branschglidning mellan payment, telecom, travel och säkerhets aspekter gör att nya affärsmodeller snabbt har kommit in i besöksnäringen.

SOU utredningen som kom förra året har ej kommenterats av media.
Vi tycker branschen är viktig -så vi vill vara med och påverka och hoppas ni läser våra kommentarer i bil 1!

Turismutredningen version 4

Peter Hellman
Reseanalytiker
Peter.hellman@gmail.com
0709503878

Utredning: Så skapas fler jobb i besöksnäringen

Fakta om utredningens uppdrag
2016 ökade andelen sysselsatta inom besöksnäringen med 6,9 procent. Totalt är nästan 169 000 personer sysselsatta inom turism. Syftet med utredningen är att ge regeringen underlag för att stärka besöksnäringen som export- och jobbmotor i hela landet. Utredaren fick i uppgift att analysera utvecklingen och bedöma framtida utmaningar och möjligheter för besöksnäringen. Utredningen ska lämna förslag till en politik som skapar förutsättningar för tillväxt, företagande och sysselsättning och som bidrar till att aktörerna gemensamt kan kraftsamla inom besöksnäringen.
Rättsdokument: En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s