Stockholms Södra skärgård behöver mer resurser och förstärkas

Jag vill att LSTY/Landstinget (Skärgårdsrådet) fokuserar på följande:

Behåll nord/sydlinjen- bygger hubbar via ex Nynäshamn, Dalarö, Stavsnäs,och Waxholm

Utöka sommartrafiken med start den 15 -20 maj och stopp den 15 sep 2018Mer fokus på den södra skärgården för Waxholmsbolaget ex Stockholm -Dalarö, Tyresö – Dalarö -Nynäshamn

Utöka pendlartrafiken med båt/buss till den södra skärgården – maj-sep 2018

Testa nya linjer – få feedback från Södertörnskommuner gäller Såväl buss som båt Genomför kvalitetsförbättringar på Pendeltågslinjen mellan Västerhaninge -Nynäshamn.

Bättre samverkan mellan Landstinget, Södertörnskommunerna Nynäshamn.

Haninge, Tyresö i samarbetet med Landstinget, Skärgårdsboende, Sommargäster och Turistorganisationer, såsom Visit Stockholm.

Förstärk frågan om Landsbygd kontra stad med att identifiera skärgården som en landsbygd fråga med hjälp av resurser ,bidrag och kompetens från Jordbruksverket, Tillväxtverket,Södertörns Högskola och SLU.

Bygg på några års sikt en mycket stor parkering på Södertörn-Haninge i anslutning till pendlarbussarna för bilar som gör att man kan pendla kommunalt in till Stockholm. (för att minska biltrafiken in till Stockholm).

Utöka båttrafiken med Waxholmsbolaget i södra skärgården.

Helikopter bas bör finnas både militärt och via landstinget i Haninge.

Jag anser att Skärgårdsrådet bör bjuda in representanter för dessa organisationer med tillägget att även bjuda in även Fastboende och sommarboende i skärgården till nästkommande ordinarie möte.

Identifiera aktörer som kan paketera arrangemang till skärgården : stora som små gärna med internationell prägel.

MVH

Peter Hellman

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s