Framtidsgruppen Nynäshamn 2017

Framtidsgruppen” är en kraft som vill Nynäshamn med omnejd väl. Det är ett nätverk av företagare som vill hjälpa till att sätta södra Södertörn ännu mer på kartan.
Initiativtagaren Leif Öbrink har ett finger med i spelet på flera plan. Han är egen företagare, före detta regionordförande för Företagarna Stockholms län, men också politiskt aktiv inom Liberalerna och fn kommunfullmäktiges ordförande i Nynäshamn.
Det började med att han bjöd in ett antal personer med olika bakgrund för att diskutera det näringspolitiska läget i Nynäshamn, berättar han.
– Vi behöver vara fler som jobbar framåt i en positiv anda. Det är absolut inget fel på de grupper och organisationer som redan finns och som jobbar med samma frågor, till exempel Företagarna, men ju fler desto bättre. Vi hoppas att vi med våra erfarenheter och våra nätverk kan vara med och hjälpa till.

Gruppen vill vara en positiv kraft, inspirera och lyfta fram, och inte sätta fokus på det negativa. De vill jobba visionärt, och vara oberoende och inte fastna i någon för organisatorisk struktur.
Just nu är de åtta st. Förutom Leif Öbrink är det Tommy Cumselius, som är ordförande för Moderaterna i Nynäshamn, ersättare i kommunstyrelsen, styrelseledamot i Nynäshamsbostäder och med ett långt förflutet i banksektorn, Andréas Eriksson, som i Nynäshamn driver ett av de världsledande företagen vad gäller byggande av rallycrossbilar, Peter Hellman, rese- och turismanalytiker,sitter med i flera start up företag inom globala digitala plattformar och säkerhet- erfarenhet inom distribution, e-handel, digitalisering och turism och Peter Ljung, som bland annat driver restaurang Kroken i Nynäshamns gästhamnsområde och numera även restaurang, stugby och vandrarhem på Nåttarö. Vidare finns Roger Thorsell ,Åsa Eriksson och Jan Ullberg med.

– Vi har alla på något sätt jobbat internationellt och har nätverk inom olika branscher. Känner man som företagare att man vill ha vårt stöd, eller vill vara med i nätverket, kan man höra av sig. Vi välkomnar alla, säger Leif Öbrink.

De frågor gruppen vill fokusera på hittas inom olika områden. En är att få kommunen att stärka arbetet med näringslivsfrågor. De vill vara en ”blåslampa” på kommunen så att mark- och fastighetsärenden prioriteras.
– Ta Norvik – hamnen som exempel. det ger det otroliga möjligheter. Och alla kommuner runt omkring satsar. Haninge bygger till exempel företagsparken Albyberg, men vad gör vi? Nynäshamn med omnejd måste vara mer berett.
En av nycklarna till framgång är samarbete med andra i regionen, tror de. Gruppen har därför bland annat tagit kontakt med Stockholm Business Alliance. Närmast ska de fortsätta att utveckla de kontakterna. I Stockholm Business Alliance (SBA) arbetar 53 kommuner tillsammans för att utveckla Stockholmsregionen.
I Nynäshamns kommun finns många småföretagare. De stora visionära frågorna om utveckling och framtid rör förstås lika mycket dem, säger Leif Öbrink.
– O ja, det här rör dem i allra högsta grad, det skapar nya affärer för alla företagare.
Källa NP uppdaterad juli 2017

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s