Peter Hellman – reseanalytiker Sweden

Peter Hellman

Fokus: Nätverk, PR, affärsutveckling, analys, sociala media, mentor

Erfaren analytiker inom reseindustrin med 40 års branscherfarenhet. Trender, analyser, strategier och rapporter.
Fokus på distribution, internet, digitala tjänster, betalningstjänster, ancillary/mervärdestjänster, nya affärsmodeller och mötesindustrin. Stort internationellt nätverk.Finns på Linkedin.
Utbildning/gästföreläsare: Sverige,Kina,USA och Polen, Skål, MPI och ICCA. Seminarier och rapporter: Tillväxtverket, Travel News, SRF. Före detta direktör affärsutveckling American Express Travel/ Nyman & Schultz 1987-1997.
Paketerade tjänster inom mötesindustrin,utvecklade betalnings och telecom tjänster inom resebranschen, rapporter inom flyget och distributions området, samarbete angående utbildning och kunskapsöverföring med Universitet,YH utbildningar och ETOUR.

• Styrelsemedlem & partner i Trippus Event Solution sedan 2003 – gasellföretag 2013-2016 http://www.trippus.se

* Styrelsemedlem & partner i Style Scandinavia- tripple AAA-företag sedan 2011-www.style.se

• Styrelsemedlem & partner i Mobitrotter-ett telecomföretag med fokus på travel http://www.mobitrotter.com

* Styrelsemedlem & partner i DDOS Solutions-

* Styrelsemedlem & partner i BBB- Bluegreen Boats – eldrivna båtar för miljön & hållbar utveckling för kommande generationer

* Styrelsemedlem & partner i GCQ- säkerhets och betalnings app i mobilen för framtiden

• Ledamot i Södertörns Högskolas programråd Tourism sedan 2004.

• Ledamot i Skål klubben internationellt rese- och turistnätverk.

• Ledamot i näringslivets Framtidsgrupp i Nynäshamn

* Advisor till Port Nr 8 – annorlunda modebutik med mycket engagemang i Nynäshamn

• Mentor till flera personer och start-up företag med etnisk olika bakgrunder via ny teknik/digitala lösningar inom
sport,hållbarhet och turism

Peter Hellman
0709503878
Linkedin
Twitter
Facebook
Pinterest

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s