Gotlandsbåten ställer in all trafik under 2017

Gotlandsbåten ställer in all trafik under 2017.

Under sommaren 2016 fick rederiet Destination Gotland konkurrens av nystartade Gotlandbåten, med turer från Nynäshamn och Västervik till Nynäshamn. Men Gotlandbåten kommer inte tillbaka 2017. Företaget har beslutat att ställa in all trafik.
För en tid sedan försökte Gotlandsbåten göra en nyemission, för att få in mer kapital. 30 miljoner kronor behövdes, för att kunna finansiera trafiken under 2017. Men nyemissionen har misslyckats.
– Det är tråkigt att behöva konstatera att vi inte nådde fram med emissionen. Vi var många medarbetare, varav nu ett antal förlorar sina jobb, som gav allt för Gotlandsbåten det här året och gjorde fantastiska och historiska insatser. De och alla våra resenärer är värda ett stort tack, säger Gotlandbåtens vd Ralph Axelson i ett pressmeddelande.
Ralph Axelson fortsätter som oavlönad vd för att hitta eventuella framtida lösningar. Företaget utesluter inte möjligheten att åter kunna få igång sin trafik i ett senare skede.
I sitt pressmeddelande skriver Gotlandbåten att fartyget HSC Express blir ”fullt ut tillgängligt för chartermarknaden”. Man räknar alltså med att fartyget i fortsättningen ska gå på någon annan linje, någonstans i världen.

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s