Presentation på Södertörns Högskola 11 mars 2016

Fredagen den 11 mars 2016 presenterade jag för 10:e året i rad en presentation under temat ”om jag vore student idag med den erfarenhet jag har idag”

Tips till morgondagens medarbetare i rese- och turistindustrin.

Kort info i rubrikform:
– satsa på c- och d uppsatsen -fundera på vad ni vill skriva om som har bäring för din egen del och näringen
– kritiskt granskar branschen -använd fler källor och sökmotorer
– nätverk gå med i Linkedin, Young Skål, skaffa mentorer
– språk, bra om man kan ett tredje språk (tyska,spanska mandarin mm)-
– nyfiken ta del av olika nyhetsbrev, trender ( klimat,hälsa,sharing economy mm)
– identifiera företag,organisationer eller personer som ni vill arbeta med
– digitala tjänster, sociala media -skaffa en egen strategi
– mervärde tjänster och innehåll ( varför reser man-fokusera på innehåll)

Bif powerpoint presentation för webben och skålPresentation_pwh11mars2016SKÅLettNätverkLight

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s