Nord/Syd linjen Stockholms Skärgård

0_596_ms73_båtluffarkarta Nord/syd linjen – Stockholms skärgård Undertecknad har testat nord/sydlinjen tillsammans med en god vän med stor erfarenhet av Skärgården. Vi har listat ett antal förbättringsförslag på kort och lång sikt utifrån vårt perspektiv. Båtarna knyter ihop de yttre delarna av skärgården som tidigare har varit svåra att nå. Vidare stannar båtarna på över 26 ställen mellan Nynäshamn och Arholma/Simpnäs. En levande skärgård som är öppen och tillgänglig för alla, ger utmärkta förutsättningar för ökad turism för utländska turister och svenskar som inte själva har tillgång till privata båtar. Förslag: * Att kunna lösa en Enkelbiljett för hela resan. * Bättre service ombord-lokal skärgårds produkter och drycker +- dokumentation. * Större båtar-ev att man skippar bussresan åker direkt Nynäshamn-Utö * App -länk till personer(skådespelare) som talar om resp brygga/dest, visor,författare,konstnärer-(Strindberg,Taube,Nobel mfl) Sponsor skulle kunna vara ex Eniro App – med bra länkar eller vice versa Väder ,Fåglar,radio mm * I marknadsföringen förstärka – båtlinjen är ett nav (hub and spokes) – att skärgårdskommunerna går ihop och gör en gemensam skärgårdsbroschyr -kopplas ihop med Waxholmsbolaget ev med Skärgårdsstiftelsen.. * en enkät på eng/sve så man får feedback-ev att man kan ta bilder/foton från resan som man kan skicka till ? * harmoniserar tidtabellen så att man kan åka till Åland från Kappelskär-som det nu är funkar ej tidtabellen behövs bara 15 min förändring..-samarbeta med Viking Line! * Betr samarbetspartner ”damma delvis liv i det gamla skärgårdssmak” Etablera samarbete med 3-5 lite större aktörer som kan var behjälplig med produktutveckling,marknadsföring och resurser. * Betr taxfree -när man reser ut till Söderarm brukar min mobil slå över till min finska operatör-vad sägs om att det räcker för att sälja taxfree! Vi hade tur med vädret när vi åkte. Vi hade egen matsäck med lokala produkter från rökeriet i Nynäs och ångbryggeriet i Nynäshamn. Trevligt sällskap många nyfikna resenärer-utländska turisterna var mellan 30-40 och vi svenskar var 55+.. Stockholms skärgård är unik och här finns möjlighet till en viktig och ökande inkomstkälla för framförallt små entreprenörer ,aktivitetsbolag,lanthandel, skärgårdskommuner och landstinget. Mvh Peter Hellman reseanalytiker 0709503878 pwh@telia.com Ps Denna sommar är en test.Jag ser gärna att det blir en skarp linje inom 2-3 år. Ta hjälp av duktiga entreprenörer,så kommer Stockholms skärgård att blomma upp och bli en mötesplats liknande Icehotel!

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s