Mera Hotell -Pandox till börsen

Pandox blir den största börsnoteringen sedan Telia. Ska en investerare köpa aktier? I fall man i resebranschen vill äga ett reseföretag-så rekommenderar jag personligen Pandox i jämförelse med andra transportföretag..

Pandox äger hotellfastigheter i norra Europa och noteras på börsen den 18 juni, vilket kommer bli den största noteringen sedan Telia. Ingen nyemission görs utan upp till 40 % av de befintliga aktierna säljs i samband med börsnoteringen. Teckningstiden för allmänheten är 9-16 juni och priset per aktie sätts inom intervallet 100-110 kr.

Hur ska då en investerare agera? Nedan samlar vi vad analytikerna på SHB och DI säger.

Joe Tracy är mäklare på Handelsbanken och ger en köprekommendation. VD Anders Nissen är bra, branschen är bra och valutan ger verksamheten draghjälp. Och hotellen finns i städer som växer. Priset som aktierna erbjuds till anser han har en viss premiumnivå, men det verkar han köpa då bolaget är bra.

Dagens Industri skriver att Pandox-aktien lär locka många nya ägare med sin utlovade goda direktavkastning på 3 procent. Tidningens analytiker håller med och rådet är att teckna.
Hotell branschen är de segment i reseindustrin som anställer flest medarbetare och där det finns jobb!
Bif Grand Thornton Hotell studie 2020

hotels-2020-pages-a4-final

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s