WTM generate a record in travel and tourism deals 2014.

World Travel Market (WTM) 2014, the leading global event for the travel industry, will generate a record £2.5 billion in travel and tourism industry deals – an impressive 13% increase on WTM 2013.

Independent research of World Travel Market’s exhibitors reveals WTM 2014 will generate a massive £2,506,739,121 billion of deals, either through contracts signed at the event or from negotiations with WTM Buyers’ Club members, which will lead to deals signed before WTM 2015.

WTM 2013 facilitated £2.2 billion in business deals, either on the exhibition floor or in the 12 months that followed, which was a 19% increase on WTM 2012’s £1.9 billion.

WTM 2011 saw £1.653 billion of deals, while WTM 2010 facilitated almost £1.5 billion.

The increase in business generated by WTM 2014 can, in part, be accredited to the 7% increase in WTM Buyers’ Club members to more than 9,100 (9,124). The WTM Buyers’ Club is the leading business network for travel buyers and WTM facilitates networking opportunities, including the hugely popular WTM Speed Networking sessions on the Monday and Thursday, which match the right buyers to exhibitors.

The 35th World Travel Market also experienced an impressive 6% increase in overall trade visitors compared to 2013, with WTM overall welcoming almost 52,000 participants over the four days (Monday, November 3 – Thursday, November 6), a record attendance for a trade-only WTM.

Each of the four days experienced an increase in participants, while international media attendance across the four days was up 2% to almost 3,000 (2,945). Furthermore, the comprehensive events and seminar programme hosted a record 17,000 attendance. WTM 2014 hosted new Spa&Wellness and Women in Travel programs. The event also put on its first Bloggers Speed Networking and hosted industry charity The Family Holiday Association’s annual Holidays Matter Conference.

Peter Hellman
source WTM/Reeds

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s