Crowfunding -Skålfrukost på Sheraton med Daniel Daboczy Funded by Me

Skål Investeringsfrukost 27 nov

I torsdags den 27 nov 2014 hade vi besök av Funded by Me. Intressant information om

Crowdfunding-plattformen Fundedbyme lägger till möjligheten för entreprenörer att söka lån från allmänheten. ”Det handlar om att ge de bolag som inte är uppenbara investeringsobjekt en chans att få in pengar”, säger vd Daniel Daboczy.

Funktionen, som fått namnet crowd-lending, innebär att startups som av någon anledning inte vill eller kan jobba med mer traditionell crowdfunding (där allmänheten bjuds in att antingen förbeställa kommande produkter eller investera i det nya bolaget), får ett nytt sätt att ta in pengar.

– I Sverige, liksom i många andra länder, är det svårt för tillväxtbolag att få in pengar. Där finns ett jättebehov, inte minst för bolag som inte befinner sig i Stockholm eller någon annan storstad, säger vd Daniel Daboczy till Skålklubbens medlemmar.

– Det handlar om att ge de bolag som inte är uppenbara investeringsobjekt en chans. Sådana som kanske bankerna inte skulle våga satsa på.
Storleksmässigt vill Fundedbyme lägga sig på en nivå strax över de som vanligen gäller på mer välkända mikrolåns-sajter. Där ligger lånebeloppen ofta kring ett par tusen kronor. Hos Fundedbyme tror Daniel Daboczy att lånen från privatpersoner kommer landa på mellan 10 000 och uppåt.

– Bankerna har en tendens att bara bevilja lån till säkra kort. Det betyder inte att bara de osäkra korten hamnar hos oss, men det finns många som hamnar mellan stolarna.

– Ta mig själv som exempel, jag är en konstvetare från Rumänien. I realiteten är jag också en duktig entreprenör, men det syns inte på pappret, fortsätter han.

Sedan en tid tillbaka erbjuder Fundedbyme även så kallad equity crowdfunding. Till skillnad mot mer traditionell crowdfunding innebär det att man gör en investering mot ägarandelar i bolaget.

– Det handlar om att profilera oss gentemot konkurrenterna. Vad gäller traditionell crowdfunding är vi en av många Kickstarter-wannabees. Vad gäller equity är vi topp tre i världen. Vårt mål är att bli den största plattformen på området utanför USA.

Fundedbyme har vuxit kraftigt det senaste året. Vi har sedan starten 2011 i Sverige ca 42000 investerare,finns bla i Norden,Tyskland och Singapore och förmedlat över 100 miljoner kronor, till olika projekt.Vi är 17 personer.Det finns många projekt inom rese, upplevelsebranschen och digitala projekt som har finansierats ex.
Vikabrödet, Give, Mobitrotter,restauranger -Flippin Burger för att nämna några.

För mer info se deras hemsida. http://www.fundedbyme.com
Peter Hellman
Skålklubben Stockholm

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s