E-handels seminarium – prognos 42.5 miljarder sek enl Postnord och HUI

Jag var på e-handelsseminarium i går. Intressant . Mina reflektioner är att:
Detaljhandelns e-handels omsättning -prognos för 2014 på 42.5 miljarder , ca 15 % ökning är stora siffror.
Kunderna handlar i dag ännu mer dels via utlandet och internationella sajter – men framförallt tjänster som är exkl i dessa siffror.
Min prognos för reseindustrin är att bara den omsätter ca 45 miljarder sek 2014!
En stor skillnad mellan tjänstesektorn och detaljhandeln är idag mobilen- flera tjänste företag ligger flera månader före med anpassningar och möjligheter till interaktivitet och handel.
Framtiden ligger bla i mobilen som en naturlig del av vår affär och hur man kan samverka med sociala media och lokaliseringstjänster.

Tack Postnord för ett intressant seminarium- nu vet jag hur jag kan affärsutveckla och göra nya affärer i mina nätverk!
Behöver ni HELP
beatles_help_BE1402

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s