SAS samarbetar med finansiering från Kina ang nya långdistans flygplan från Airbus

SAS har idag säkrat finansiering av 4 st Airbus A330-300 genom undertecknandet av en försäljning och leaseback-avtal med den kinesiska banken Bocomm. Flygplanen kommer att levereras under senare delen av 2015 och början av 2016 Avtalet innebär att SAS, vid tidpunkten för leverans för respektive flygplan, kommer att sälja flygplanet till Bocomm och sedan hyra tillbaka det under en period av 12 år.

”Det är med glädje jag idag tecknat avtal som säkrar finansieringen av den första fasen av SAS långdistans förnyelse av flottan genom leverans av 4 st Airbus A330-300 Enhanced. Det är SAS första stora avtal med en kinesisk motsvarighet och Bocomm kommer att bli en mycket bra partner för SAS, säger Göran Jansson Vice VD och CFO för SAS koncernen.

Listpriset för 4 st Airbus A330-300 Enhanced är cirka 1 miljard dollar.

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s