Mobil beroende-MPN

Svenskarna upplever att de är mer beroende av sina telefoner än vad de egentligen är

I en undersökning genomförd av YouGov av 1002 personer i åldrarna 18-55+ visar det sig att svenska befolkningen tror sig vara mer beroende av sina telefoner än vad de är. I undersökningen framgår det att drygt hälften av Sveriges befolkning upplever sig vara beroende av den.

– 54 % känner att de är beroende av sina telefoner

– 40 % klarar sig utan sin telefon två dagar eller mer. Endast 7 % uppger att de inte skulle klara sig alls.

– 66 % använder telefonen 1-2 timmar om dagen

– 19 % tittar på telefonen det sista de gör innan de somnar, i förhållande till 40 % som aldrig gör det.

Däremot på frågan hur länge de kan vara utan sin telefon svarar 7 av 10 att de kan klara sig utan den minst en hel dag och mer än hälften av dessa uppger att de kan klara sig två dagar eller mer utan sin telefon. Endast sju procent av befolkningen anger att de inte skulle klara sig alls.

– Mobilen fungerar idag för de flesta som en personliga assistent och spelar därför en väldigt stor roll i vår vardag. Vi gör allt från bankärenden och sjukanmälan till att kolla på film och stora sportevenemang, spela spel och boka klipptid med hjälp av en smartphone. Den enorma bredden på funktionalitet kan vara en anledning till att vi tror att vi är mer beroende av mobilen mer än vad som verkligen är fallet.

Hur många känner inte igen sig i påståendet att telefonen är det sista man tittar på innan det är dags att sova och även det första man gör när man vaknar? Enligt undersökningen är andelen inte lika stor som tidigare trott, endast en femtedel av alla svenskar uppger att de gör det men uppemot 40 procent gör det inte alls. Detsamma gäller hur mycket svenska befolkningen upplever att de dagligen använder sin telefon. Undersökningen visar att mer än 6 av tio använder sin telefon så lite som 1-2 timmar om dagen.
Personligen tror jag att det skiljer sig markant om man frågar olika målgrupper (ålder, storstad , landsbygd).De viktiga när man åker hemifrån är att få med sig mobilen, plånbok och nycklar.
MPN = mobilen – plånbok – nycklar = MPN
Snart har man allt i ett i ”den nya mobilen” tror jag!

Peter Hellman
källa Samsung och YouGovmobipc

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s