Airbnb -byte av lägenheter,villor och hus -värderas till 10 miljarder dollar!

Airbnb har bara dagar från att stänga en stor ny finansieringsrunda som kommer att värdera bolaget till 10 miljarder dollar, dess grundare är på väg att bli miljardärer.

Cofounders Brian Chesky, Nathan Blecharczyk och Joe Gebbia kommer alla att upprätthålla personliga insatser för drygt 15% av bolaget efter utspädning av denna höjning, enligt kunniga källor, som kommer att netto Airbnb mellan $ 400 och 500 miljoner dollar. Det innebär att de tre grundarna personliga insats i San Francisco-baserade företaget är värt drygt 1,5 miljarder dollar!

Den nya rundan, som kommer att stängas om ca två veckor, leds av Fort Worth, Tex-baserade riskkapitalbolaget TPG Capital, med ett antal andra investerare.

Källa Forbes

Peter Hellman
Ps Svenska Interhome, LaVilla , Classic World mfl uthyrare värderas max tillsammans till max 50 miljoner sek!

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Airbnb -byte av lägenheter,villor och hus -värderas till 10 miljarder dollar!

  1. simontes skriver:

    En del av nya delningsekonomin. Uber, taxitjänsten för privatpersoner, har ganska nyligen spridits i Sverige. I Tyskland används mitfahrergelegenheit(Dela resor för billigare resor), samt blablacar ( dela bilresor). Tänk om den kunde uppdateras att gälla flygplatser också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s