Fem konkreta tips till morgondagens studenter inom rese- och turistbranschen!

Fem konkreta tips till morgondagens studenter inom rese- och turistbranschen!
Jag var på Södertörns Högskola i går den 7 mars på TurNet dagen och delade med mig av mina erfarenheter.

Jag har redan i tidigare blogg nämnt ett antal viktiga punkter, men här ytterligare konkreta tips efter en bra dialog med några av studenterna:

”Skaffa praktik – få in en fot” – deltid- timmar, heltid Fritidsresor/TUI,SVB, Visita, ICEbar söker personer i Sverige, utomlands och i Kina…ansök NU!

Bygg nätverk via Linkedin

Fokusera på distributions kompetens – e-handel, digitalt, mobilen och sociala media

Skaffa en mentor- kontakta ex Skålclubben

Starta eget – det behövs drivna studenter som vill starta eget i Stockholm och på Södertörn. Några av oss föreläsare (LO- Landin – Dalarö ) och undertecknad hjälper till med arbetsplatser. Vi hjälper till med kompetens och navigerar er rätt. Vi erbjuder arbetsplatser-kontakta mig innan den 30 mars för mer info.

Betr min föreläsning – MINT står för framtidens demografiska marknader: Mexico , Indonesien, Nigeria och Turkiet!

Peter Hellman
MINT

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fem konkreta tips till morgondagens studenter inom rese- och turistbranschen!

  1. Emma Bergström skriver:

    Hej!
    Du var på föreläsning på Södertörns Högskola i fredags (7/3-14) och berättade lite snabbt om praktik i Kina nu i sommar. Jag är väldigt intresserad av att få veta lite mer om det.

    Jag hittade ingen mail-adress, så det fick bli en kommentar istället.

    Hör gärna av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s