Regeringen satsar på – Gruvturism!

Regeringen vill satsa på turism i gruvorter
Utvinning av malm- och mineraler har format många svenska samhällen och skapat värdefulla kulturmiljöer sedan 1000-talet. Miljöer som i dag inte minst är viktiga för besöksnäringen. Regeringen har därför gett i uppdrag till Riksantikvariatämbetet att utveckla, samla och sprida goda exempel på hur arvet kan främja gruvturismen.

– Gamla gruvmiljöer som Falu koppargruva och Sala silvergruva är viktiga delar av vårt kulturarv och drar besökare från hela världen. Det är ett arv som Sverige kan använda för att skapa nya arbetstillfällen både i
gruv- och besöksnäringen, säger näringsminister Annie Lööf.

Uppdraget till Riksantikvariatämbetet inriktas framförallt på miljöerna i Bergslagen, men också Väster- och Norrbotten, och ska ske i samarbete med länsstyrelserna, Tillväxtverket, berörda parter och aktörer som har ansvar för regional tillväxt.

Uppdraget omfattar totalt 4,1 miljoner kronor under 2014-16, och ska slutredovisas till Näringsdepartementet den 1 mars 2017.

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s