Kongress statistik- Sverige nr 15 i världen

Sverige är det enda land bland världens 15 största kongress länder som aldrig har arrangerat ett OS! Sverige ökade med över 23 % när det gäller att arrangera stora kongresser- det är bara Japan som ökar mer. Allt enligt statistik från ICCA.

ICCA conference statistics 2012

Annually, the International Congress and Convention Association (ICCA) publishes a ranking of countries that host international conventions.

In 2012, Sweden holds the 15th place on the international congress destination ranking. ICCA identified 233 congresses for Sweden in 2012, compared with 195 in 2011 .
The Top 15 countries on the ICCA rankings are almost the same as last year.

Some minor changes are visible: China lost the 8th position to Japan and is now ranked on the 10th position. New on the list are Australia and Sweden. Korea and Portugal have left the Top 15 and are now ranked 16th and 17th. The United States and Germany have held first and second place since 2004, without fail.

ICCA only incorporate congresses of associations in its statistics and uses the following criteria:

Minimum of 50 participants;
Organised on a regular base;
Minimum of 3 nationalities

Source ICCA Country & city rankings report 2012, 2011, 2010 & 2009 (www.iccaworld.com)

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s