Apple acquire travel from Amex

Apple Leisure Group to acquire Travel Impressions from Amex

American Express Travel Related Services Company Inc. and Apple Leisure Group have entered into an agreement under which Apple will acquire Amex’s global tour operator business, including Travel Impressions.Apple will also acquire American Express Vacations International, Amex’s international tour operator businesses in Europe and Mexico, which is managed by Travel Impressions.The transaction is expected to be completed by the end of the second quarter. Additional terms were not disclosed.

Under the agreement, Travel Impressions will be a preferred supplier of American Express Travel, Amex’s travel agency network. It will license the American Express Vacations brand and will remain the exclusive supplier of packaged vacation products and services sold through the brand to American Express Travel’s customers.

Travel Impressions will continue to operate its business under the existing brand name, and will continue to selling its products beyond those provided to American Express.

Tim Mullen, co-president of Apple Vacations, stated, ”This strategic transaction provides a tremendous opportunity to enhance the Apple Leisure Group portfolio and drive greater value and service to our customers by taking advantage of the strong executive and employee teams of both companies to promote sustained industry leadership.”

Private investment firm Bain Capital Partners invested in Apple Leisure Group in December 2012, and served as a close strategic partner with Apple’s management team in driving this next phase of growth.

Apple Leisure Group is a holding company comprised of Apple Vacations; AMResorts, a hotel management company; Amstar, a destination-management company; and Unlimited Vacation Club, a members-only travel club.

Peter Hellman
Source Travel Weekly

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Analys och Trender. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s