Betr TUR Mässan Göteborg 21 mars 2013

Jag är i  på TUR Mässan.

Några personliga reflektioner från onsdagens tågresa och seminarier:

TUR tåget -tidig avresa från Stockholm,fick frukost och massa branschtidningar. Trevliga mingelsamtal och fick flera leads -fast det var så få på tåget.Visit Skärgården,Visit Norway,Kroatien och skålklubben!

Travel News mässtidning tycker jag är mycket informativ läs den!

Seminariet -Innovation för tillväxt. Mycket strategier, analyser och hållbarhet. För min personliga del tyckte jag att Tillväxtverkets innovativa grepp destinationsutveckling var intressant att lyssna på. Många deltar på scen och i publiken..Ont om syre.Behövs bättre,rappare och kortare presentationer..några samtal är ”interna” och skulle behövas processas innan man tar upp dem för publik.Jag kanske är fel målgrupp, men efterlyser konkreta verktyg och affärer!

FuTURe – Vem ska betala notan?

Var rubriken på nästa seminarium- Jag upplevde det mer som ett ”soffprogram”

Det hade behövts en radiojournalist som ställde fler och mer av de frågor som utlovats i debatten..Jag saknade fokus på framtidsfrågor, utmaningar och interaktivitet med publiken…

Anders Nissen är intressant- Fokusera mer på finans och kapital frågor- det är de som är nyckelfrågan om Sverige skall fördubbla sin omsättning.

Vidare mer fokus på- kompetensfrågor,utbildning,branschglidning,var finns jobben och vilka sektorer inom branschen som behöver nya koncept och affärsmodeller.

På spåret leken-jag hade  7 poäng! Det du Ralf…som var en av de fyra branschprofiler som diskuterade framtiden på TUR 2013.

Mingel-jag var på några ställen”allt var bättre förr” tyckte några-mycket nostalgi..själv jobbar jag som en spindel och försöker fånga några kontakter i ”nätet”.

Jag såg att jag hade ett 20-tal visitkort i fickan-träffade nya och gamla kontakter från hotell,betalnings och distributionsbranschen.Ny kontakt från Egypten.Svårt att sälja kanske gamle SAS chefens rubrik kan vara någor”riv pyramiderna” Idag kommer deras turistminister till mässan!

Idag blir det att gå runt-några seminarium och kundaktiviteter.Fest..

Vikings vann basketmatchen igår kväll utan mitt stöd!

Peterall_gizah_pyramids

 

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s