Mera Bildt och UD på TUR-mässan

Carl Bildt och UD deltar på TUR-mässan i Göteborg

I år är UD med på resemässan TUR i Göteborg. Söndagen den 24 mars gästar utrikesminister Carl Bildt mässan för att på scen och i UD:s monter tala om resor och UD:s uppdrag att hjälpa svenskar inför och under utlandsresor.

– Den konsulära verksamheten är en viktig del i UD:s uppdrag. I detta ingår att informera om vad som gäller när man reser utomlands. Med enkla förberedelser kan resenärer undvika problem under resan. Vi vill att resan ska vara ett fint minne för livet, inte en siffra i utrikesförvaltningens statistik, säger Carl Bildt.

Förra året genomförde svenska folket 15 miljoner utlandsresor. De flesta behövde ingen hjälp av UD, men det finns fortfarande olyckliga situationer som skulle kunna undvikas med rätt förberedelser.

I UD:s uppdrag ingår att ge information, tips och råd inför utlandsresan och att hjälpa svenskar som hamnar i nödsituationer i utlandet. Det handlar också om att berätta vad UD kan och inte kan hjälpa till med, så att resenärer är medvetna om vilka säkerhetsåtgärder de själva måste förbereda.

Nyligen lanserade UD videobloggen U&D bloggen med Ulrik och Danne som vänder sig till yngre resenärer. På mässan hoppas vi nå ytterligare resenärer och researrangörer.

Källa UD

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Analys och Trender, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s