Om jag vore student idag – Vad skulle jag packa ned i min fina väska!

beatles_help_BE1402Jag håller en föreläsning på Södertörns Högskola -Turismprogrammet den 8 mars. Temat är var finns de framtida jobben i branschen…

Om jag vore student idag skulle jag ex fokusera på följande fem områden och börja packa ned i min fina väska:

1-Skaffa virala Nätverk – utbildning,intressen.aktiviteter -använd Linkedin

2-Praktik – arbeta skarpt i samband med utbildningen ,pröva gärna fler arbetsgivare el branscher

3-Uppsats/ PM-  skriv om sådant som är aktuellt för branschen

” Distribution,digitalisering,social media och Kina”

4-Specialintressen- Språk/Kommunikation,foto/bilder,aktiviteter/sport,kultur

5- 2020 -var finns jobben o pengarna?vilken kompetens behövs.. starta eget el jobba i stort el litet ftg!

 

Vidare skulle jag fundera över följande påståenden:

Branschglidning – TIME

Egna varumärket-vilka är mina styrkor och kännetecken

Team -vilka personer vill jag samarbeta med

Allt är inte bara ”pris”

 

Peter Hellman

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Utbildning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om jag vore student idag – Vad skulle jag packa ned i min fina väska!

 1. pwh skriver:

  Jag hade föredrag på Södertörns Högskola för en vecka sedan: jag fick flera studenter som ville ha råd och hjälp med sina uppsatser :
  – e-handel,kvalitetssäkring av hemsidor och sociala media,affärsmodeller, jämförelsesajter ”inte bara pris” – mycket av detta är distribution- det saknas distributions kunskap som ämne på Sveriges högskolor o Universitet med koppling till resor och turism!
  – Kina- hur kommer den kinesiska turismen utvecklas- jag håller bland annat ett föredrag om detta i början på nästa vecka.Det fanns även media bolag som ville ha hjälp med distribution av kinesiska tjänster..
  – Brasilien- några som vill hitta affärer mellan Sverige o Brasilien

  Högskolan är en bra mötesplats mellan ung och gammal – man får hela tiden nya input samtidigt som man kan dela med sig av sina erfarenheter…det är ju nästan bara tjejer som studerar turism.!..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s