Trender & Kriser – Boeings Dreamliner

Boeings bränslesnåla 787 Dreamliner har problem…

Flygplanen har bland annat problem med sina lätta litiums batterier.Flygplanen står fn stilla i Japan…Planen är att de skall i luften om några dagar.

Boeings börskurs har idag sjunkit med nästan 4 % på New York börsen.

Idag flyger 8 flygbolag med Dreamliner.
All Nippon Airways och Japan Airlines i Japan -de har 24 av de hittils 50 levererade planen sedan november 2011.
De andra flygbolagen är Air India, Ethiopian Airlines, LAN Airlines – Chile, LOT- Polen, Qatar Airways och United Airlines -USA.
I pipeline finns ytterligare 800 plan beställda från bla Singapore Airlines, Qantas,Norweigan,Fritidsresor mfl -så det är bråttom för Boeing och alla parter att säkerställa kvaliten på de nya bränslesnåla planen så att bokningarna fortsätter strömma in…

Peter Hellman
reseanalytiker

Om pwh

Senior Travel Adviser More than 40 years of experience from distribuation,web and social media strategy. Digital communication projects and education to University. . Interested in sharing my ideas and experience with creative teams and brave clients. Peter Hellmans Specialties: senior analyst, travel, tourism and sports focus on basketball web strategy, web 2.0, social media, payments,marketing, creativity, meetingindustry, start-up and China . Board member and partner to five company and organisations. Mentor to people from Africa and,Grecce. Specialties: Neetwork links. Linkedin,Twitter,Facebook Peter Hellman född 1952 Rese-turistanalytiker -innehar stort nätverk i Sverige och internationellt. 40 års erfarenheter av affärsmodeller och strategier inom distribution, e-handel, betal -och mobil lösningar, mötesindustrin, säkerhet, hållbarhet och turism. Entreprenör, investerare, mentor i bolag , högskolan och organisationer. Ledamot/partner i Style Scandinavia, Clic Solution, DDoS Solutions, GreenBay Payment, Mobitrotter, GolfSki World Adventure. Ledamot i Trippus Event solution sedan 2001. Rådgivare till Travel News och Framtidsgruppen. Författare av rapporter om Mötesindustrin, Kina och e-handel åt Tillväxtverket. Seminariearrangör tillsammans med VA, AfV, TN och Tillväxtverket. Fd affärsutvecklingschef för Amex/Nyman & Schultz Sverige och projektledare för bildandet av First Card. Fd VD för ett kinesiskt rese och turistföretag. Styrelse Medlem i internationella branschorganisationer- Skål tidigare även i MPI Europe och ICCA Norden.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s